Tips &tricks για φυσικές περούκες


1.Αφού έχετε αγοράσει την περούκα σας,βγάλτε την από το κουτί της και κουνήστε την απαλά έχοντας τα χέρια σας από τη μέσα μεριά της περούκας(τη βάση δηλαδή) ώστε να πάρει φυσική όψη.Επειδή μέσα στο κουτί η περούκα μπορεί να χάσει τη φόρμα της,αυτό το απαλό κούνημα θα την επαναφέρει γρήγορα.Μην χτενίζετε φυσικές περούκες οι οποίες είναι σπαστές ή κατσαρές.Συνήθως οι φυσικές περούκες χρειάζονται ένα χτένισμα πριν τις φορέσετε για πρώτη φορά.


2.Άν έχετε μαλλιά καλό είναι να τα κρύβετε κάτω από ένα ειδικό σκουφάκι.Το σκουφάκι δίνει στο κεφάλι το χρώμα του δέρματος ώστε η περούκα να φαίνεται πιό φυσική.
Επίσης το σκουφάκι απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό του λίπους και του ιδρώτα που εκκρείνει το δέρμα με αποτέλεσμα η περούκα σας να λερώνει πολύ λιγότερο και να χρειάζεται πολύ αραιώτερα λούσιμο και κατά συνέπεια να ζει περισσότερο(αφού δεν ταλαιπωρείτε με πολλά λουσίματα και πιστολάκια).


3.Ρυθμίστε σωστά τα λουράκια της περούκας σας.Σχεδόν όλες οι περούκες έχουν στο σημείο του σβέρκου ειδικά λουράκια για να την σφίγγετε ή να την χαλαρώνετε ώστε να τη νοιώθετε πιό άνετη ή πιό σταθερή.Άν πρόκειται να κάνετε έντονες δραστηριότητες(γυμναστική,κλπ.)μπορείτε να την σφίξετε λίγο παραπάνω έχοντας όμως πάντα υπ'όψιν σας ότι το πολύ σφίξιμο μπορεί να “σηκώσει”την περούκα προς τα πάνω,και σε περίπτωση που φοράτε lace front ή full lace front περούκα να σχιστεί.

4.Φορέστε σωστά την περούκα σας.Φορέστε έτσι την περούκα ώστε τα μαλλιά στο μέτωπο να ξεκινούν 3-4 δάχτυλα από τα φρύδια.Επίσης κεντράρετε την πιάνοντάς την από τις μπανέλες που βρίσκονται στις φαβορίτες.Έχετε υπ'όψιν σας ότι οι μπανέλες θα πρέπει να έχουνε κλίση προς τους κροτάφους ώστε να εφάπτονται στο κεφάλι.Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


5.Προαιρετικά σταθεροποιείστε την περούκα σας καλύτερα με μία ταινία διπλής όψεως.
Σας συμβουλεύουμε να βάζετε ταινία διπλής όψεως μόνο αν η περούκα έχει στη βάση της σημεία με μεμβράνη PU,αλλιώς υπάρχει κίνδυνος κατά την αφαίρεσή της να”τραυματίσετε “τη βάση της περούκας.


6.Πολλές γυναίκες που για λόγους υγείας χάνουν τα μαλλιά τους,ενδεχομένως να χάσουν και τα φρύδια τους.Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουνε φυσικά φρύδια ή και βλέφαρα σε όλα τα φυσικά χρώματα,για να ολοκληρώσουνε την σωστή σας εμφάνιση(λεπτομέρειες τοποθέτησης-αφαίρεσης στην ειδική παράγραφο της ιστοσελίδας μας).


7.Φόρεστε κατά τη διάρκεια του ύπνου ένα τουρμπάν για να μην κρυώνετε.
Το ανθρώπινο σώμα χάνει μέχρι και το 40% της θερμοκρασίας του από το δέρμα.Άν φοράτε τουρμπάν μέσα στο σπίτι,μπορείτε να το συνδιάσετε χρωματικά με τα ρούχα σας.


8.Συνδιάστε με την περούκα σας ένα τουρμπάν.
Υπάρχουνε πάρα πολλά σχέδια και χρώματα σε τουρμπάν για να τα συνδιάσετε με την περούκα σας στο φυσικό μας κατάστημα ή στην ιστοσελίδα μας στο www.peroukes-sandrakis.gr .Φυσικά μπορείτε να φορέσετε ένα τουρμπάν και χωρίς περούκα στο σπίτι ή σε οικεία μέρη.


9.Ράψτε κλιπς στη βάση της περούκας για επιπλέον ασφάλεια
Σε περίπτωση που έχετε δικά σας μαλλιά μπορείτε να ράψετε στη βάση της περούκας σας κλιπς τα οποία θα πιάσετε με τα δικά σας μαλλιά.'Εχετε υπ'όψιν σας ότι τα κλιπς θα πρέπει να ραφτούν πάνω στις τρέσες ή στο ύφασμα της βάσης της περούκας και ότι θα πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα.Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνη/ος σας,αναλαμβάνουμε να το κάνουμε για σας.


10.Στις ζεστές μέρες χρησιμοποιήστε το “κόλπο”με μία ψεύτικη φράντζα και ένα τουρμπάν.


11.Πιάστε τα μαλλιά σας σε μία χαλαρή αλογοουρά ή μαζέψτε τα ακόμη και προς τα πάνω προσέχοντας να μη φανεί η “βάση”της.Υπάρχουνε και περούκες οι οποίες σας επιτρέπουν να τραβήξετε όλα τα μαλλιά σας προς τα πίσω.Ρωτήστε τον κομμωτή-προμηθευτή σας για λεπτομέρειες.


12.Τη φυσική σας περούκα μπορείτε να τη βάψετε.Σε αυτή την περίπτωση απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην ταλαιπωρήσετε άσκοπα τα μαλλιά της.


13.Κόψτε την μεμβράνη lace front που περισεύει στο μέτωπο προσέχοντας να μην κόψετε καθόλου μέρος της μεμβράνης που να έχει μαλλιά.Πιάστε με κλαμεράκια τα μαλλιά στο μέτωπο προς τα πίσω ώστε να μην τα κόψετε κατά λάθος με το ψαλίδι πριν ξεκινήσετε το κόψιμο.Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο για σας,αναλαμβάνουμε ευχαρίστως να το κάνουμε για σας.


14.Η φυσική σας περούκα ενδέχεται να χρειάζεται κούρεμα στην περιοχή της φράντζας.Εμπιστευτείτε τα χέρια κάποιου ειδικού για αυτό.Η φράντζα είναι η μισή σας εμφάνιση και θέλει προσοχή.


15.Στη φυσική σας περούκα μπορείτε να κάνετε ότι θα κάνατε στα δικά σας μαλλιά.Δεν σας περιορίζει τίποτα.